BALKANSWINGBAND SULTAN
Balkanswingband Sultan
Joris van Beek            viool
Ellen Boers                  zang
Rene Gosse                 darbouka, tapan, snare, defi
Jelle van Herwijnen     tambura, zang en diverse andere snaarinstrumenten
Stef Koopman             accordeon
Bert Kruijer                 klarinet, altsax, fluiten
Willem Raatsvelt         contrabas

Balkanswingband Sultan werd opgericht in 1984 door een groep muzikanten die hun sporen in de internationale folkloremuziek reeds hadden verdiend en is sindsdien een graag geziene gast op vele festivals, theaters en concertzalen in binnen- en buitenland. Zo speelden zij in Zwitserse Jazz- en folkclubs, in het Hackeshes Hoftheater in Berlijn, Felix Meritis in Amsterdam en traden zij op voor de Hongaarse staatstelevisie.

Het merendeel van het repertoire van Sultan vindt haar oorsprong in de landen op en rond de Balkan; Bulgarije, Albanië, Bosnië, Griekenland, Macedonië, voormalig Joegoslavië, Roemenië, Hongarije en Turkije. De meeste musici van Sultan hebben veel gereisd in deze landen en onderhouden vaak vriendschappelijke contacten met de originele beoefenaars op hoog niveau waaronder Petar Ralchev en Ivo Papasov. Ook wordt graag samengewerkt met een van ’s werelds beste cymbaalspelers Kálmán Balogh, die op beide Sultan cd’s te beluisteren is.

Mede door de warme belangstelling voor de huidige uitvoeringspraktijk heeft Sultan in de loop der jaren een geheel eigen sound ontwikkeld. Hierbij wordt zowel traditionele volksmuziek in al zijn puurheid ten gehore gebracht, als de hedendaagse stijl van moderne volks- en zigeunermuziek met veel jazz en latin-swing invloeden, zoals die momenteel in de landen van herkomst op bruiloften en in concerten te horen is. Daarnaast worden er eigen composities gespeeld.

Sultan heeft een uitgebreid en afwisselend concertprogramma waarbij moeiteloos van een langzame, meeslepende Albaanse of Jiddische melodie overgeschakeld wordt naar een opzwepende Bulgaarse dans met gecompliceerde ritmes en extatische improvisaties.
De luisteraar kan hierbij alle uitersten van emoties in muziek ervaren.

Kaarten kosten € 12,00 .
U kunt kaarten bestellen per mail via: programmaraad@jisperkerk.nl .
U kunt ook kaarten bestellen per telefoon bij Ronny de Vré 06-51723107

Bij reservering bent u altijd zeker van een plaats mits u de kaarten vóór 20.00 uur